Monet tärkeät asiat ovat saaneet alkunsa siemenestä, ne jotka kasvattavat juurensa multaan ja ne siemenet josta syntyy suuria,mullistavia ajatuksia. Sen takia ajattelin että olisi hauska kirjoittaa omista siemen kokeiluista, ne jotka on jo itänyt ja ne mistä ehkä joskus kasvaa jotain.

Tärkeimmät siemenet mitkä meillä ovat itäneet, on ne kolme lapsukaista jotka tuovat kotiin vilskettä, vilinää ja harmaita hiuksia. Nuorin,"itu "vaiheessa oleva, juoksee vielä vaipoissa, keskimmäinen, "pikku taimi", aloittelee koulutaivaltaan ja vanhin "verso" on teini-iän myllerryksessä.

Arjen pyörittämisen ohessa, suuri intohimoni on kasvien viljely. Minua kiehtoo eteenkin vanhat perinnekasvit ja yritän joka vuosi lisätä määrää syötäviä kasveja ja rohdoskasveja. Tilaa on kuitenkin rajoitetusti,kun asutaan rivitalo asunnossa ja käytössä on pieni takapiha varustettu tehoneliöillä. Vaikkei satoa pahemmin tulisikaan, niin se tunne kun seuraa luonnon kiertokulkua ja tuntee olevansa osa sitä,on jo itsessään palkitsevaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit